Dames van HDM verliezen nipt van SCHC

05-11-2023, 14:45u: HDM D1 – SCHC D1
Sportpark Groenendaal, Den Haag
Uitslag: 2-3 (1-2)

In de top van de hoofklasse dameshockey streden de nummer 3 en 4  tegen elkaar. De nummer 4 van de hoofdklasse HDM D1 ontving thuis op sportpark Groenendaal de nummer 3, SCHC D1. En hoewel het verschil in punten op de ranglijst aanzienlijk is, belooft het een spannende wedstrijd te worden.

In het eerste kwart zet SCHC direct druk en na een paar minuten is het al raak, 0-1. Maar de dames van HDM laten er geen gras over groeien en slaan enkele minuten later al weer terug door de 1-1 op het scorebord te zetten. Maar SCHC houdt de druk op de ketel bij HDM. En na 11 minuten spelen pakken de Bilthovenaren opnieuw de voorsprong, 1-2. In Q3 lijkt SCHC de wedstrijd op slot te gooien door een voorsprong van 1-3 te nemen. Maar in het vierde kwart zet HDM stevig aan en heeft het betere van het spel. Met nog ruim 10 minuten op de klok wordt de aansluiting gevonden door de 2-3 te scoren. Maar ondanks de toenemende druk op SCHC komt de thuisploeg verder niet tot scoren en eindigt de wedstrijd met 2-3 op het scorebord.

Door deze winst stijgt SCHC een plek op de ranglijst en pakt de 2e positie. HDM moet helaas genoegen nemen met een plek verlies en bezet nu de 5e positie.

Deel dit bericht op: