Hercules mikt op derde plaats

Het Combinatieteam had aanvankelijk nog wat moeite met Vrone/Berdos. De Noord-Hollanders kwamen verrassend makkelijk op een 3-6 en 5-8 voorsprong na een kwartier. De Hagenaars begonnen te laks en wekten de indruk nog niet helemaal op scherp te staan.
Dat veranderde vervolgens snel en met een serie flitsende combinaties en break-outs was de stand bij de rust al weer omgebogen naar de 15-11 voorsprong.
Vooral de doelpunten van Jonah Baak, fraai aangespeeld door Daan van Vliet, en van Ole Poeth, subtiel bediend door Ziggy Eijsenring, waren van een hoog gehalte. Ook de beheerste lob van Poeth uit de linkerhoek kon rekenen op veel applaus.
Na het wisselen had WHC/Hercules geen kind meer aan Berdos, dat aantrad zonder de altijd makkelijk scorende Jos Kenter. Broer Joep moest nu de kar trekken, was gevaarlijk met zijn no-look passes naar de cirkel, maar kon het uiteindelijk ook niet redden met zijn teamgenoten.
Met de schotkracht van Daan van Vliet, Jari van de Moosdijk en Stan Zwinkels kon de thuisclub eenvoudig uitlopen via 23-13, 29-15 naar de 36-18 eindstand.
In de slotfase schoot Mitchell Timmermans, die eind van het seizoen stopt, nog drie keer achter elkaar raak. Keeper Lars Hemmes was in de tweede helft prima op dreef, stopte een strafworp en nog een handvol andere vrije kansen.
Leuk voor zijn fans én voor hemzelf was het debuut van Dénis Kemp, die zijn optreden bekroonde met een fraai doelpunt. Ook verdedigend toonde hij aan, dat de tevreden coach Wesley Hage nog veel plezier kan beleven aan de atletische speler.

Doelpunten: Daan van Vliet (7), Stan Zwinkels (6), Ziggy Eijsenring (4), Tim Frenk (4), Jonah Baak (3), Mitchell Timmermans (3), Jari van de Moosdijk (3), Koen Houdijk (2), Ole Poeth (2), Sten Maas (1) en Dénis Kemp (1).

Bij Berdos waren Jim Blokdijk met 7 en Joep Kenter met 4 doelpunten de beste schutters.

Tekst; AD/Peter Lotman

Waarschuwing: het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden.
Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.

Deel dit bericht op: