Hercules zorgt voor heerlijk toetje van het seizoen

De heren van Wesley Hage en Nick Masmeijer trakteerden de bomvolle Boswijk Arena op een heerlijk toetje van het seizoen. Het Limburgse Bevo HC2 is normaliter een lastig te verschalken tegenstander. Destijds in Panningen werd vrij kansloos verloren maar tegen dit, op een aantal plaatsen gewijzigde team, was geen schim van de ploeg in januari dit jaar.

De thuisploeg moest nog wel de openingstreffer aan de bezoekers laten maar daarna was het louter WHC/Hercules wat de klok sloeg en was de ene treffer nog fraaier dan de ander en hiermee Bevo al snel op een grote achterstand plaatste. Na 15 minuten stond er op het eindelijk weer werkende scorebord een ruime tussenstand van 12-4. Naast alle fraaie treffers was ook doelman Ole van Grieken in prima doen en stond z’n verdediging als een huis. De time-outs van coach Sven Hemmes aan Limburgse zijde hadden niet de gehoopte ommekeer, in tegendeel, de thuisploeg bleef geconcentreerd en met veel druk in een hoog tempo het doel van Bevo bestoken en met succes. Na 30 minuten zuivere speeltijd en een knallende 25-10 ruststand werden de kleedkamers opgezocht voor de thee.

Ook na rust voltrok zich eenzelfde scenario waarbij de Limburgse opponent geen vat kreeg op de aanvallers van de ontketende Haagse ploeg. Na ¾ wedstrijd was het verschil reeds opgelopen naar 37-15. De technische staf van de thuisploeg kon dan ook de gehele selectie de nodige minuten speeltijd geven waarbij jonkies Sten Maas, Sem Brinkman en Sil Klompé ook een duit in het zakje deden met een paar fraaie treffers. Het arbitrale duo Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg kenden een zeer gemakkelijke avond waarbij alleen de symbolische rode kaart in de slotfase voor de afscheidnemende fysiotherapeut Joanny Loeffen hun ‘moeilijkste’ beslissing van de avond werd.

Na 60 minuten waren de kruitdampen gaan liggen en gingen op de tribune de handen op elkaar voor een heerlijke afsluiting en een eindstand van 47-25.

Naast het vertrek van een aantal selectiespelers was het unieke aanzoek van ook ‘stopper’ Erwin Roeleveld aan zijn partner Angelique Zuiderwijk het hoogtepunt van een heerlijk avondje Hercules!

Tekst: WHC/Hercules

Deel dit bericht op: