Winnende treffer in slotfase

De schrik sloeg de supporters van Quintus om het hart. Vorige week verspeelden de Westlanders een royale voorsprong en verloren op de valreep van rivaal WHC/Hercules. Tegen E&O leek hetzelfde te gebeuren, want wéér konden zij een ruime marge niet vasthouden. Met 31-30 kwam het op de valreep nog net goed. Maar wat maakten de adepten van coach Neso Saponjic het zich onnodig moeilijk. Steeds vijf, zes doelpunten voorsprong en het dan laten aankomen op de laatste paar minuten. Van 29-24 kwamen de Emmenaren knap terug tot 30-30. Met nog minder dan een minuut op de klok zorgde de jarige uitblinker Timo Blom voor 31-30 en dat bleek uiteindelijk de winnende treffer. In de resterende tijd gebeurde er vervolgens nog van alles.
Marnix Roos kreeg zijn derde tijdstraf (en dus rood), E&O-coach Martin de Hoop nam een time-out, de Heulse goalie Cas van der Harst stopte op miraculeuze wijze een schot(je) van Mats Wesseling en met nog zeven seconden nam ook Saponic nog een time-out. Vervolgens klonk het eindsignaal en liepen de emoties hoog op.

PLOEG IN OPBOUW
Coach Saponjic piekert daar volop over, want het gebeurt regelmatig. “Dat hoort nu eenmaal bij een jonge ploeg in opbouw”, klonk het logisch. “We missen een paar ervaren gasten die het spel dood kunnen maken. Ik ben blij met de spelopvatting en de kansen die we creëren. We maken genoeg doelpunten uit mooie combinaties. Maar we moeten nog leren de partij slim uit te spelen.”

Er viel voor de toeschouwers inderdaad volop te genieten van fraaie treffers. De 19-14 uit een Fliegende Göppinger van Timo Blom op Marnix Roos was hét perfecte ‘vliegertje’. Ook de doelpunten van Nick Schot (vallend achterwaarts aan de cirkel), Timo Blom (uit een onmogelijke hoek), Troy Oranje (die weer helemaal opbloeit), de snelle breaks (!) van Marnix Roos en René de Bakker (subtiele balletjes uit de rechterhoek) waren juweeltjes. Nu nog wat slimmer verdedigen en proberen een ruime voorsprong vast te houden en Quintus kan voorlopig nog wel even meedoen om de bovenste plaatsen in de eredivisie.

Bron: AD sport/ Peter Lotman

Deel dit bericht op: