46 doelpunten maken, is leuk, maar van een echte wedstrijd is dan uiteraard geen sprake.

De Westlanders waren op alle fronten beter dan het gehavende Havas uit Almere. De 46-28 eindstand was dan ook een logisch gevolg, al mocht de thuisclub zich wel aanrekenen dat het zoveel tegengoals moest incasseren.

Uitblinker Timo Blom, die bezig is aan een sterk seizoen: Onze dekking stond in de eerste helft goed, waardoor Havas er niet vaak doorheen kon komen. Wij konden veel in de snelle tegenaanval gaan en makkelijke doelpunten maken. In de tweede helft gingen wij wat meer proberen en verloren af en toe de concentratie. Daardoor kregen we er te veel tegen. Positief is, dat we steeds meer een team worden en weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Wij speelden soms mooie aanvalscombinaties en dan is het toch leuk handballen.”

En coach Ruben Schelbert: Eerste helft sterk verdedigd, maar na de rust te slordig in de aanval en te weinig concentratie in de dekking. Toch een prima teamprestatie, waarbij we ook spelers van het tweede speelminuten hebben kunnen geven. Vooral veel vertrouwen getankt voor de komende weken.”

Bron: Peter Lotman

Deel dit bericht op: