Quintus D1 – Volendam D1

Eredivisie Quintus DS1-Volendam DS1

De vrouwen van Quintus smaakten weer het genoegen van een mooie overwinning. Zij klopten overtuigend met 30-23 het bepaald niet zwakke Volendam. Coach Fred Michielsen was vooral ook blij voor zijn selectie met deze twee belangrijke punten.

,,Ik heb de meiden aangegeven, dat het vijf voor twaalf is om uit de degradatiepoule te blijven. Dat hebben ze goed opgepakt. Winnen tegen ploegen waarvan je moet winnen, te beginnen met Volendam.”

Michielsen kon tevreden zijn over zijn verdediging en aanval. ,,De dekking was agressief en in de afronding was het rustiger. De kansen werden dit keer wel regelmatig effectief afgerond. Ook de keepsters waren ruim voldoende en dat in combinatie met de goede dekking zorgde voor vertrouwen.”

In het eerste half uur ging de partij nog gelijk op. Dat kwam ook, omdat Quintus de opponent nog te veel gelegenheid gaf om te combineren. In de tweede helft maakte de thuisclub het verschil.

Michielsen wil nog niet te vroeg juichen. ,,Zaterdag een zware wedstrijd tegen SEW, maar daar moeten we niets. Essentie is de flow bewaren en ik ben er trots op wat de groep tegen Volendam heeft laten zien.”

Bron: AD sport Peter Lotman

Deel dit bericht op: