ZVV Den Haag – Hovocubo (VR)

Braziliaanse futsal taferelen in fantastische futsal zege van ZVV Den Haag

Overvolle tribunes in de sfeervolle sporthal Hogeveld met ‘fanatic female futsal’ fans gaven de ploeg van Blommaert & Brand een extra boost om de futsal clash met de vooraf sterker geachte tot een goed einde te brengen! De gehele eerste helft was het ZVV Den Haag die de totale wedstrijd regie had tegen het sterke Hovocubo. De bezoekers, onder wie oud-bondscoach Nina George Koek, keken al voor rust tegen een 3-0 achterstand aan. ZVV Den Haag was ‘on fire’!

Saillant detail: Samen met Jeffrey Brand en Jeroen Blommaert (Mannen 1 coach) namen vrijdag de honneurs waar voor de zieke futsalgoeroe René Havermans. Geen sinecure natuurlijk. Maar het ‘match coaching’ trainersduo zag een collectief sterk team dat het al snel in de wedstrijd het volledige initiatief nam. Aan en zonder bal was sprake van futsal, organisatie en discipline.

Vooral door de uitblinkende Priscilla Mesker en de excellerende debutante Celine van der Toorn gaf ZVV Den Haag het totaal overrompelende Hovocubo futsal les. De twee ex-ADO speelsters en ook de rotsvaste Ramona van der Harst met name maakten het voor de Hoornse futsal angels Bouchra Mouda en Kayla van den Boomgaard het spelen onmogelijk!

Het was dan ook “Messi” die met een vlammend schot de Haagse thuisploeg al binnen 5 minuten in de eerste helft op voorsprong zette en het enthousiaste thuispubliek juichen, 1-0! Na amper een kwartier spelen stond ook de Haagse ‘goaltjesdief’ en clubtopscorer Larissa Boerenstam op de juiste plek, 2-0!

ZVV Den Haag was zeker in die wedstrijdfase oppermachtig en liet Hovocubo totaal nakijken. De climax kwam op slag van rust. Futsal fenomeen Samia Bijles Focus SK Kaaouane bezorgde haar ploeg de 3-0 met een werkelijk geweldig afstandsschot. Het afgeschoten projectiel belandde hoog en hard in de kruising en liet de Hoornse sluitpost volledig kansloos!

De rust werd dan ook bereikt met een verdiende 3-0 voorsprong en met een attractief eredivisie voetbal! Op basis van teamwork, discipline en ook individuele klasse aan Haagse zijde!

Natuurlijk, het was te verwachten dat Hovocubo in de tweede helft alle troeven op tafel zou leggen en geenszins van plan waren om de riante Haagse voorsprong te laten vergroten.
Sterker, zoals voorspeld deed Hovocubo wat terug en al na twee minuten spelen kwam de 3-1 op het scorebord!
Even leek ZVV Den Haag van slag maar de thuisploeg herpakte zich vrijwel direct na de Hoornse tegentreffer. Een eigen doelpunt bracht ZVV Den Haag op een comfortabele 4-1 voorsprong. Hovocubo probeerde vervolgens de Haagse defensie muur te slechten. Het was Bouchra Moudou (ex-ADO Den Haag) die Hovocubo nog hoop gaf en de 4-2 binnenschoot!
Een Hoorns slotoffensief leverde Hovocubo geen treffers meer op mede door de prima keepende Lisa Franken en een ijzersterk Haags verdedigingstactiek!
De Haagse voorsprong kwam door strijd en passie niet meer in gevaar en bleek uiteindelijk voldoende om de overwinning binnen te trekken.

Een mooie en verdiende thuiszege dus voor een oppermachtig ZVV Den Haag.
Volgende week volgt wederom een ‘finale’ in poule B. De Haagse ploeg moet dan naar het verre Groningen. Daar wacht wederom een zware tegenstander: GFSV Drs. Vijfje!
Bijzonderheid: prima eredivisiedebuut voor de pas 18-jarige Celine van der Toorn!

verslag: PR ZVV Den Haag
Girlpower radio

Deel dit bericht met je vrienden via: