https://www.hbs-craeyenhout.nl/Logo SVV Scheveningen

Oefenwedstrijd SVV Scheveningen tegen HBS

Op sportpark Houtrust vond de vriendschappelijke burenruzie plaats tussen de Schollenkoppen uit Scheveningen en de Craeyen uit het op 2,5 km van Houtrust gelegen Sportpark Craeyenhout.

Scheveningen wilde vooral laten zien waar ze nu staan en speelde met veel nieuwe gezichten. Hierbij ook de van HBS overgekomen Gautam Kalpoe die in de basis startte en 90 minuten speelde.

Onder druk zetten

Ondanks de lastige omstandigheden kon Scheveningen de eerste 20 minuten HBS goed onderdruk zetten. De Kraaien moesten achteruit en kwamen een paar keer goed weg. Toch ontstond er geen paniek. Het spelplan leek eerst de storm af te wachten om daarna zelf toe slaan. Dat laatste lukte. Sterker! Kort na de 0-1 lag de bal op de stip in de 16 meter van SVV. Maar de solide ogende Scheveningse keeper Sven van der Maaten stopte de inzet. Thee of iets fris kon worden genuttigd bij een 0-1 ruststand.

Gelijkmaker

De tweede helft was van een stormend SVV geen sprake. Naast de krachten leek ook de creativiteit te zijn verdwenen. Misschien wel het manko van een ploeg die het afgelopen seizoen vooral moest overleven en nu door de tegenstander gedwongen werd het spel te maken. Op 1 moment na. Goed combineren en op de achterlijn terugleggen volgens het boekje door notabene Scheveningen verdediger Ruben Koorndijk resulteerde in de 1-1.

Nieuweling Samu Siemens Brega drukte af en bracht daarmee de eindstand op het scorebord.

Deel dit bericht op: