https://www.adovrouwen.nl/https://www.fctwente.nl/teams/vrouwenFC kampioen:

Onder grote belangstelling van diverse pers en televisie waaronder ESPN en NOS Sport werd in het Diekman Stadion de vijfde wedstrijd van de play-offs gespeeld. Trouwe supporters hadden zich buiten het complex verzameld en lieten van zich horend.m.v. vuurwerk en staken rode rookbommen af. Dit alles onder toeziend oog van de aanwezige politie.

De KNVB was voor deze wedstrijd met de kampioensschaal afgereisd naar Enschede want bij winst op ADO Den Haag en bij puntverlies van PSV tegen Ajax zou FC Twente kampioen zijn. En beide gebeurde.

FC Twente wist inde allerlaatste fase van de wedstrijd de overwinning naar zich toe te trekken en de Amsterdammers wonnen met 3-2 van de Eindhovenaren. Een hard werkend en goed spelend ADO was in de openingsfase dicht bij een voorsprong maar de inzet van Nadine Noordam (volgend seizoen Ajax) belandde op het aluminium.

De Haagse defensie stond als een huis met een hoofdrol voor de uitstekend keepende Barbara Lorsheijd. De jonge ploeg van Sjaak Polak heeft opnieuw bewezen dat het tot veel in staat is maar in de 88e minuut moesten zij alsnog een tegentreffer incasseren. op aangeven van Bente Jansen scoorde Anna-Lena Stolze de winnende treffer. Zondag 30 mei spelen de ADO Vrouwen de laatste wedstrijd in de play-offs en kunnen zich hierna gaan opmaken voor het toetje: de finale van de TOTO KNVB beker tegen PSV.

Deze finale wordt op zaterdag 5 juni om 20.00 uur gespeeld n het stadion van Almere City.

 

Deel dit bericht op: