https://www.fctwente.nl/teams/vrouwen#ADO_Den_Haag https://adodenhaag.nl/nl/

TOT KNVB beker: FC Twente – ADO Den Haag (2-3)

In de halve finale TOTO KNVB beker won ADO Den Haag met 2-3 van FC Twente. De ploeg van trainer Sjaak Polak zal op 5 juni de finale gaan spelen. Drie keer eerder werd deze hoofdprijs gewonnen door de vrouwen van ADO Den Haag en hierdoor zullen zij als favoriet aan de wedstrijd beginnen.

Spannend duel

In een zeer spannend duel in het Diekman stadion kwamen de Hagenezen na twintig minuten op achterstand door een doelpunt van Fenna Kalma. Nog in het eerste bedrijf kwamen de groen-gelen langszij door de score van Jannette van Belen. Ook na de thee kwam de thuisploeg op een nieuwe voorsprong. Riecke Dieckmann werkte de voorzet van Renate Jansen hard in de touwen. Met nog meer energie en aangemoedigd door trainer Polak begonnen zijn vrouwen opnieuw aan een inhaalrace. Met veel strijd, enorme inzet en en een portie Haagse bluf, het visitekaartje van Sjaak Polak, scoorde Liz Rijsbergen (62e min) en kwam ADO Den Haag opnieuw langszij.

Enorme ontlading

Met nog tien minuten op de klok kwam Nikki IJzerman in een ideale positie, twijfelde niet en schoot de bal vanaf dertig meter met veel precisie hard in de kruising. Keepster Daphne van Domselaar bleef aan de grond genageld staan. Een enorme ontlading ontstond na het laatste fluitsignaal van Marisca Overtoom en een zichtbaar emotionele staf vierde met het team op het veld en voor de kleedkamer nog een mooi feest.

Opstelling ADO Den Haag:
Barbara Lorsheijd
Pleun Raaijmakers
Gwyneth Hendriks
Amber Verspaget
Kayra Nelemans
Nadine Noordam
Jaimy Ravensbergen (44: Nikki IJzerman)
Annouk Boshuizen
Liz Rijsbergen (85: Manon van Raay)
Jannette van Belen (71: Eline Koster)
Shanique Dessing (71: Maartje Looijen)

Deel dit bericht op: