https://www.fcboshuizen.nl/https://www.svdso.nl/DSO in lotingspot na overwinning op FC Boshuizen

Het Zoetermeerse DSO gaat verder bekeren nadat het de derde wedstrijd van het bekertoernooi heeft gewonnen van zondag eersteklasser FC Boshuizen. De Bentwoudbewoners hebben zeven punten behaald in drie wedstrijden.

Al na zes minuten spelen stond DSO op voorsprong en de rood-groenen hebben dit ook niet meer uit handen gegeven hoewel het in de tweede helft meer onder druk kwam te staan van FC Boshuizen. DSO doelman Sven Wolfsheimer kon in de tweede helft met een fraaie safe nog voorkomen dat de Leidenaren langszij kwamen.

Al vroeg in de wedstrijd drukte Sahr Kabuta zijn stempel op de wedstrijd. Met zijn snelheid maakte hij het de Leidse verdediging erg lastig. Na vier minuten spelen brak hij voor de eerste keer door via de vleugel maar de bal belandde in het zijnet. Nog geen twee minuten later brak Kabuta opnieuw door maar dit keer trof hij de doelman van Boshuizen op zijn weg die de bal tot een hoekschop verwerkte. Vanuit deze goed genomen hoekschop kopte Diosmell Heijgen de bal hard tegen de touwen waardoor de thuisploeg dus al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam. De defensie van Boshuizen had inmiddels zijn handen vol aan de snelle Kabuta die met grote regelmaat gevaar stichtte voor het Leidse doel.

In de vierentwintigste minuut kwamen de Leidenaren langszij. Na een actie van Edin Bibuljica en een assist schoot Ahmed Vandi de bal langs Sven Wolsheimer, 1-1.
Enige minuten later kreeg Boshuizen kansen na verkeerd uitverdedigen van DSO maar deze aanval liep op niets uit. Na een half uur spelen scoorde Chris Hagi de 2-1 voor DSO. Iedereen keek naar de zijlijn vanwege vermeend buitenspel maar arbiter Waleveld keurde dit doelpunt goed. In de slotminuten van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een kans de score verder te vergroten maar Sahr Kabuta die alleen op de doelman af liep na een assist van Chris Hagi vond opnieuw de doelman op zijn weg.

In het tweede bedrijf werd de thuisploeg meer en meer onder druk gezet door Boshuizen maar de ploeg hield stand. In de zestigste minuut voorkwam Sven Wolsheimer met een prachtige safe naar de hoek een gelijkmaker van Boshuizen. In het laatste kwartier kregen een aantal spelers van beide ploegen te maken met krampverschijnselen en moesten gewisseld worden. Drie minuten voor het einde werd Junior Basilio de diepte ingestuurd en met zijn snelheid liep hij alleen op doelman Mohamed Zlaoula af en kansloos was in de afronding van Basilio, 3-1. Boshuizen speler Omar Hamdi liep in de slotfase nog tegen een rode kaart ( 2x geel) op na herhaaldelijke aanmerkingen op de arbitrage.

Deel dit bericht op: