HDM duwt Klein Zwitserland in de nacompetitie

Het was geen fijne dag aan de Klattenweg waar KZ op eigen terrein met 1-1 gelijk speelde tegen HDM.
Door deze uitslag en het feit dat Bloemendaal een 4-0 winst boekte tegen het reeds gedegradeerde Victoria, moeten de steenbokken de nacompetitie spelen. Het feit dat het een dubbeltje op zijn kant was maakte het extra zuur.

Maar de uitslag had gezien het spel van HDM ook heel anders uit moeten pakken. HDM speelde vrij en zonder spanning, de ticket voor de play-offs was immers al op zak. In de eerst helft was het team van Ivar Knötschke echt dominant. Maar er werd slechts één keer gescoord uit een strafcorner terwijl veel te veel kansen niet benut werden.

De speelsters van KZ daartegen voelde de druk die op deze wedstrijd lag en raakten verstrikt in hun eigen spanning. De enige kans deze helft, een strafcorner, werd door Bernice van Aken benut en zo kwamen de stadsgenoten toch op gelijke hoogte.
De tweede helft was qua spel duidelijk meer in evenwicht, maar leverde qua punten niets op. Hierdoor moet Klein Zwitserland zich via de play-outs zien te handhaven in de Hoofdklasse. Aan de gezichten van coach Jorge Nolte en aanvoerster Sabine van Silfhout was duidelijk af te lezen hoe zij hier van baalden.

Deel dit bericht op: