HGC beloont zichzelf na felle strijd

In een fantastische hockey wedstrijd wist HGC in eigen huis 3 punten pakken ten koste van Kampong door met 4-3 te winnen.
Het begon allemaal heel voortvarend voor de Gazellen, met een rake strafcorner door Seve van Ass was de toon gezet.
Daarna waren de ‘jonkies’ van het team aan de slag, aangegeven door Lucas Veen wist Jan van ’t Land met een strakke backhand David Harte te verrassen. Toen Marc Bolto Gimo na een half uur de derde treffer voor HGC scoorde leek het er even op dat Kampong vandaag helemaal niet meer aan bod zou komen.

Toch spanende 2e helft

Jip Janssen van Kampong dacht daar heel anders over. Twee maal werd een strafcorner door hem verzilverd en was Kampong weer terug in het spel. Het werd toch nog spannend voor de thuisploeg. Er was opnieuw een strafcorner voor nodig om de stand naar 4-2 te zetten. Het was Seve van Ass die deze veiligstelling op naam zette. De turbo ging er op bij de gasten, maar konden ondanks een treffer van Terrance Pieters geen vuist meer maken en zakte daarmee van de vierde naar de zesde plaats in de competitie en kunnen play-offs vergeten.

HGC staat nu op een vijfde plaats. Oranje Rood staat met hetzelfde aantal punten op de vierde plek. Zij nemen het echter volgende week op tegen de nummer één van de competitie terwijl HGC op bezoek gaat bij degradatie kandidaat Hurley. Het wordt dus nog een mooie ontknoping.

Na afloop was er een speciaal moment voor Floris van der Linden. Hij stopt na dit seizoen en werd in deze laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie geëerd met de uitreiking van de Tresling Beker.

Deel dit bericht op: