Oranje onderuit tegen Australië na shootouts.

Op de één na laatste dag van het toernooi in Eindhoven stond een aantrekkelijk duel op het programma. De dames van Nederland moesten het opnemen tegen Australië. Veel mensen waren ondanks de hitte afgereisd naar Eindhoven voor een spannend duel. En spannend werd het. In het eerste kwart kwam Oranje op voorsprong door een doelpunt van Maria Verschoor. Met nog zo’n vijf seconden op de klok kregen de Aussies een strafcorner die Peris Brooke op uitstekende wijze wijst te benutten, 1-1.
In het tweede kwart bracht Yibbie Jansen Nederland weer op voorsprong maar opnieuw kwam Australië terug. De videoscheidsrechter moest uiteindelijk de beslissing nemen maar het doelpunt van Jansen werd toegekend waardoor de stand weer gelijk getrokken was. Maar de Australische dames bleven aandringen en na een goede uitval kwamen de geel-groenen (hockeyroos) zelfs op een 2-3 voorsprong. Ook Nederland wilde meer en één minuut later scoorde Felice Albers de gelijkmakende 3-3.
Na de rust gebeurde er eigenlijk in beide kwarten niets meer en moesten shoutouts uiteindelijk voor een beslissing zorgen. Australië nam deze uiteindelijk het beste en werd winnaar van dit duel.

In de avond speelden India tegen Argentinië. Veel toeschouwers hadden de tribunes al verlaten na het verlies van Oranje. In de rust stond India met 2-0 voor. Argentinië deed kort voor tijd nog iets terug door een strafcorner goed te benutten maar de tijd was te kort om er een gelijkspel uit te halen.

Deel dit bericht op: