FIH PRO LEAGUE (SLOTDAG)

Op dag 6, de slotdag van het FIH Pro League toernooi in Eindhoven speelden  de vrouwen van China en Argentinië en de mannen van Nederland en Australië hun laatste wedstrijd. Op 23 tot en met 28 juni wordt het toernooi voortgezet in het Wagener stadion in Amstelveen met opnieuw mooie wedstrijden op het programma. Voor de hockey liefhebber een mooi evenement om te bezoeken.

De Chinese dames kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een benutte strafcorner. Nadat de Argentijnse dames eerder al op gelijke hoogte waren gekomen was een strafbal beslissend met nog iets meer dan twee minuten op de klok. Door het benutten van deze strafbal won Argentinië deze wedstrijd met 1-2.

De Nederlandse mannen mochten in der avond aantreden tegen Australië. Eerder deze week werd deze wedstrijd met 7-2 gewonnen door Australië dus Nederland zinde op een revanche.
Een spannende eerste helft waar het over en weer ging. Nederland kwam op voorsprong door een doelpunt van Timo Boers maar drie minuten later hadden de Aussies (Nathan EPHRAUMS) de stand alweer gelijk getrokken.
Misschien wel het mooiste doelpunt van de avond kwam van de stick van Tjep Hoedemakers die een hoge bal direct uit de lucht over de Australisch doelman werkte. En Oranje liep verder uit want nog voor het verstrijken van het eerste kwart lag de bal opnieuw in het Australisch doel. Doelpuntenmaker was Ducco Telgenkamp. Nog voor rust vond Australië de aansluiting naar de 3-2. Een hard ingeslagen strafcorner raakte de stick van Hoedemakers waardoor de uitstekend keepende Pirmin Blaak kansloos was.
Na rust liep Nederland verder uit naar 4-2 (Duco Telgenkamp) en de uiteindelijke eindstand 5-2 (Timo Boers)en daarmee heeft Oranje een goede revanche op het eerdere verlies tegen Australië.

Deel dit bericht op: