FIH PRO LEAGUE – DAG 4

Een uitverkocht stadion. Ondanks de hoge temperaturen waren enorm veel mensen afgekomen op twee wedstrijden van de nationale ploegen. De dag begon in de middag met de wedstrijd van de Oranje Vrouwen tegen China. Nederland sloot het eerste kwart doelpuntloos af en in het tweede bedrijf kwam het zelfs op een 0-1 achterstand. Een hoog ingeschoten bal was onhoudbaar voor de Hollandse goalie Anne Veenendaal. Lang kon China niet genieten van deze voorsprong want een minuut later lag de bal in het Chinese doel. Met nog vijf minuten te spelen in het tweede kwart kwam de ploeg van Paul van Ass op voorsprong door een goed ingeslagen strafcorner van Yibbi Jansen. Alyson Annan zweepte haar Chinese ploeg op wat resulteerde in een gelijkmakende goal na de rust. Frédérique Matla bracht Oranje weer op voorsprong en in het laatste kwart liet Yibbi Jansen zien waarom zij de strafcornerspecialist is, 4-2. En zo won Nederland haar derde wedstrijd van dit toernooi. Zondag wordt de vierde en laatste wedstrijd van deze week gespeeld, tegenstander is dan Australië.

De Nederlandse mannen moesten aantreden tegen India. Oranje had nog wat goed te maken na het 2-7 verlies tegen Australië. Nederland kwam in het eerste bedrijf op 1-0 voorsprong en kort hierna werd zelfs de tweede treffen ingeslagen maar na de videocall werd deze alsnog afgekeurd.
India liet het er zeker niet bij zitten en kwamen in het tweede kwart langszij, 1-1. Na de rust bracht Boris Burkhard Oranje weer op voorsprong. Aangemoedigd door de grote supportersschare scoorde Tjep Hoedemakers via een strafcorner de 3-1. Het laatste wedstrijdgedeelte werd nog spannende toen India op 3-2 kwam. Derk Meijer, Een gelijkmaker werd voorkomen door uitstekend keeperswerk. De mannen spelen maandag de laatste wedstrijd.

Deel dit bericht op: