De Oranje vrouwen deden goede zaken

Op dag 4 van het Pro League toernooi speelden de heren van Nieuw Zeeland en Duitsland tegen elkaar, gevolgd door de wedstrijd van de Oranje Vrouwen tegen Duitsland.

De Duitsers kwamen al erg snel op voorsprong door een toegekende strafbal die benut werd door Timm Herzbruch. Halverwege de wedstrijd geen veranderingen in de stand dus werd er met een 0-1 voorsprong gerust. In Q3 scoorde Gonzalo Peillat de tweede treffer voor Duitsland. De Nieuw Zeelanders begonnen hierna wat feller te spelen, kregen wat meer grip op de wedstrijd en captain Sam Lane scoorde hierdoor de aansluitingstreffer, 1-2. Uiteindelijk waren het toch weer de Duitsers die de de voorsprong vergroten naar uiteindelijk een 1-4 winst.

De Oranje vrouwen deden goede zaken. Na een moeizame en matige wedstrijd tegen Duitsland werd gewonnen en hierdoor is Oranje winnaar van de Trophy FIH Pro League 2023.
Het ging Oranje niet gemakkelijk af. De Duitse vrouwen waren zeker niet van plan zich opnieuw te laten wegspelen zoals in het eerste treffen wat in een 5-0 zege voor Oranje eindigde. De gehele eerste helft kwamen beide ploegen niet tot een score en was het een gelijk opgaande strijd. Met nog 14 seconden op de klok in het derde kwart werd de Duitse defensie gebroken. Pien Sanders brak het Duitse verzet en scoorde de 1-0. In het laatste kwartier was Nederland wel sterker maar werd het op het slot toch nog spannend. Nederland moest deze wedstrijd winnen om als winnaar van het toernooi te eindigen. Even leek de buit binnen toen Pien Dicke zes minuten voor tijd de 2-0 binnen tikte maar de Duitse vrouwen gaven niet op en Viktoria Huse bracht de spanning terug door de 2-1 te scoren. Twee spannende minuten volgden maar Oranje gaf de overwinning niet meer uit handen.

Deel dit bericht op: