Op de derde dag van het FIH Pro League toernooi in Amsterdam moest Oranje aantreden tegen Nieuw Zeeland. Gisteren verloor Oranje nog de shoutouts dus vandaag had het de taak te zorgen voor een overwinning. Q1 werd afgesloten zonder doelpunten waar de meeste kansen wel voor Nederland waren. Toch kwam Nieuw Zeeland in Q2 door een doelpunt van Kane Russell op een 0-1 voorsprong. en kort hierna scoorde Russell de 0-2. Oranje kreeg meerdere strafcorners maar geen enkele werd benut.
In Q3 deed Oranje tot vermaak van het publiek iets terug toen Justin Blok de 1-2 scoorde. Nieuw Zeeland vroeg nog wel een videohall aan maar de beslissing bleef staan. In het laatste kwart bleef Nederland steeds meer aandringen en met nog iets meer dan twee minuten op de klok kwam oranje langszij (Jasper Brinkman). Even leek het weer uit te draaien op de shoutouts maar onder zware pressie van Oranje werd 14 seconden voor het eindsignaal opnieuw een strafcorner toegekend aan Oranje. Het publiek hield de adem aan maar nadat Justin Blok de strafcorner achter de doelman werkte ontplofte het stadion. Een mooi einde van een spannende wedstrijd.

De avondwedstrijd werd gespeeld tussen de vrouwen van Duitsland en Nieuw Zeeland. Na anderhalve minuut spelen moest Nieuw Zeeland al een tegentreffer incasseren (Hannah Granitzki). Nieuw Zeeland zette een behoorlijk offensief in en had op meerdere. momenten het beste van het spel. Pas in Q3 kwamen zij langszij door een doelpunt van Hannah Cotter.
Lang konden ze van deze gelijkmaker niet genieten want in hetzelfde kwart kwam Duitsland alweer op een 2-1 voorsprong (Sonja Zimmermann).
In het laatste kwartier bouwden het Duitse team de voorsprong uit naar een 3-1 (Lena Micheel) wat tevens de eindstand was.

Deel dit bericht op: