Voorafgaand aan het duel van de Oranje Vrouwen tegen Duitsland speelden de heren van Duitsland en Nieuw Zeeland hun wedstrijd in de middag. Een wedstrijd die Nieuw Zeeland leek te winnen gezien de 1-3 voorsprong waarmee in het voordeel van Nieuw Zeeland werd gerust.
Toch bleven onze oosterburen strijden tot de laatste minuut zoals we van Duitsland kennen en ook nu had dit weer het gewenste resultaat. Na de rust hadden zijn de stand alweer gelijk getrokken (3-3) en in het laatste kwartier sleepten ze er alsnog een overwinning uit. Eindstand 4-3.

Inmiddels liep het Wagenerstadion helemaal voor voor de wedstrijd van de Oranje Vrouwen tegen Duitsland. Door Paul van Ass is er in Eindhoven en Londen flink wat geschoven op de diverse posities. In het eerste kwartier kwam Nederland al snel op voorsprong (Matla) waardoor de sfeer er goed in zat bij het publiek. In het tweede kwart liepen de Oranje Vrouwen zelfs uit naar een 3-0 voorsprong door twee doelpunten van Yibbi Jansen. Geen veranderingen in de stand na de rust in het derde kwart maar in het laatste kwart was Nederland nog vol op dreef en kwamen door doelpunten van Joosje Burg en Freeke Mos op een 5-0 voorsprong wat tevens de eindstand was.

Zaterdag, dag twee beloofd een drukke dag te worden. Het wordt schitterend weer en beide Oranjeteams moeten aantreden.
De vrouwen beginnen om 15.10 uur en spelen tegen Nieuw Zeeland.
De mannen spelen om 17.40 uur en die hebben Duitsland als tegenstander.

Deel dit bericht op: