https://www.hvhellas.nl/https://hercules-handbal.nl/

Hellas wint derby van Hercules

In de Loosduinse Sporthal was Hellas na een nek aan nek race net te sterk voor Hercules en werd de wedstrijd met 27 – 29 afgefloten.

Het was in deze derby Hercules die meteen vol de aanval inzette. Het liep lekker en na zeven minuten hadden de mannen al 5-2 op het scorebord gezet. Maar Hellas zette de achtervolging in en bij rust werden de punten gedeeld met een 14-14 stand.

Na de rust was er een prachtig krachtenspel. Hierbij was het opnieuw Hercules wat de score naar zich toe trok. Na zeven minuten in de tweede helft waren ze zelfs uitgelopen tot 20-17. Maar daarna kreeg Hellas meer grip op de partij en wisten ze na meer dan een kwartier spelen al bijna langzij te komen 23-22.

Met nog een paar minuten op de klok was er een ongelukkige confrontatie tussen twee spelers waardoor een Hellas speler door de val zijn bewustzijn verloor. Er werd heel adequaat door de begeleiding gehandeld. De wedstrijd werd door de scheidsrechters beëindigd. Dat was een verstandige beslissing want iedereen in de zaal was aangeslagen door dit voorval.

Zo werd de eindstand na 57 minuten spelen 26-29.

Scheidsrechters: Yvonne Wijtenburg en Laurens van Kessel

Deel dit bericht op: