https://www.hbs-craeyenhout.nl/https://www.konhcvv.nl/

HCC nipt naar twee punten tijdens derby

Vandaag treffen de eerste teams van HBS Craeyenhout uit de andere club uit Den Haag. Het zou een hele speciale dag worden voor beide clubs. Het begon allemaal een stuk later. Door regen was het veld niet bespeelbaar en bleef het dus bij een beetje balletje trappen langs de kant.

Maar na een vertraging van vier uur start uiteindelijk de wedstrijd op het kunstgrasveld van Craeyenhout. HBS start daarbij met batten. Door de vertraging en de weersvoorspelling is deze game terug gebracht naar 31 overs in plaats van de gebruikelijke 50. HBS sluit de eerst inning met 183-5 (31 overs) Prima uitgangspunt voor de thuisploeg.

Als HCC gaat batten vliegt Tony Staal er in de eerste over al uit door een running out. Boris Gorlee komt op zijn plaats en samen met Musa Nadeem Ahmad wordt heel degelijk runs toegevoegd aan het scorebord. Als de regendruppels langzaam terug komen wordt het op een andere manier spannend. Als de wedstrijd door het weer wordt gestopt voor de 20e over dan telt deze niet mee en gaan beide teams door de nieuw regeling met 1 punt naar huis.

Op het scorebord ook de D/L (Duckworth-Lewis-Stern method) waarde weergegeven. Bij vroegtijdige stopzetting is dit het aantal runs die HCC moet hebben om zich winnaar te kunnen noemen. Maar de wedstrijd wordt tot de 31 overs uitgespeeld. Even leek het erop dat HCC het niet zou redden. Maar door een prachtige slag van Hidde Overdijk kwamen er nog net 4 punten bij en kwamen beide teams op gelijke eindstand. 5/183(31) en 5/183(31)

Deel dit bericht op: