http://spartacricket1888.nl/https://www.konhcvv.nl/

HCC wint ondanks opbreken door regen

In het nieuwe reglement van de KNCB krijg je bij winst 4 punten en bij verlies is dit nul punten. Indien de wedstrijd niet volledig kan worden gespeeld, (bijvoorbeeld door regen) kan de wedstrijd worden teruggebracht naar minder overs. Als dit dan nog steeds niet tot een wedstrijd leidt, wordt aan beide partijen 1 wedstrijdpunt toegekend.

Deze regel was al zwaar gevallen voor HCC en vandaag dreigde het opnieuw te gebeuren. Pas om 13.00 uur had HCC de toss gewonnen en liet Sparta starten met batten. Het werd in eerste instrantie een 45 overs wedstrijd in verband met de weersverwachting.

Hoge druk op Sparta

Al snel in de eerste inning weet Bijloos de stumps prachtig te raken en komt Garnett Tarr op de plaats van Ali Raza. De druk op Sparta wordt verder opgevoerd. Bij de eerste bal in de derde over weet Clayton Floyd ook Umar uit te schakelen. Maar na de eerste 6 overs komt de regen weer met bakken uit de hemel. Wedstrijd wordt terug gebracht naar 29 overs. Na de hervatting zien we de Haagse mannen een puik stuk veldwerk leveren in combinatie met de bowlers. Stuk voor stuk worden de Rotterdamse batters gevangen. Uiteindelijk wordt de eerste inning afgesloten met 116 all out.

Vliegende start

De tweede inning begon HCC met batten. In de verte hingen de donkere onweersbuien al boven de stad. HCC had haast en dat pakte goed uit. Zowel Tonny Staal als Musa Ahmad sloegen beide twee keer 6. Ahmad grossierde ook nog in 4-runs en nadat Tonny Staal was gevangen wist ook Boris Gorlee nog een 4 en een 6 bij te schrijven. Mede door deze acties leverde dat in 5,5 overs al 88 runs op. Maar er werd opnieuw gestaakt en de buien waren nu zo zwaar dat de wedstrijd definitief niet meer kon worden hervat. De wedstrijd was al teruggebracht tot 21 overs. Omdat HCC de target voor deze ingekorte wedstrijd al hadden gehaald besloten de umpires in overleg met Sparta dat verder spelen niet noodzakelijk was en HCC winnaar was van deze wedstrijd met 8 wickets.

Een bijzondere afsluiting van een prachtige wedstrijd, waarbij iedereen het er over eens was dat HCC deze score van vier punten had verdiend.

HCC: 2/88(5.5) en Sparta: 10/116(29)

Umpires: Nitin Bathi & Djiewan Kalloe

Deel dit bericht op: