Inhaalrace OrangeLions tegen Tsjechië niet genoeg

De OrangeLions leken er aanvankelijk niet aan te pas te komen in 3e wedstrijk op het EK Basketbal in Praag. De Tsjechen domineerden in de eerste helft van de wedstrijd en Team NL kon het nauwelijks bijbenen. Na het eerste kwart stond Oranje met 24-14 achter en het tweede kwart verliep was niet veel beter. De Met de rust was de score 50-27 in het voordeel van Tsjechië en leken de OrangeLions afgedroogd te worden. Niet was minder waar. TeamNL schoot uit de startblokken in het 3e kwart en ging op jacht naar de aansluiting. De wedstrijd kantelde en het 3e kwart was duidelijk voor de Nederlanders.
In het 4e kwart wist Nederland de achterstand terug te brengen tot 4 punten en de met Tsjechen goed bezette O2 Arena hield haar adem in. Uiteindelijk waren de Tsjechen met 88-80 te sterk, mede door 24 punten van Jan Vesely.
Aan Nederlandse zijde was Yannick Franke goed op dreef, hij was goed voor 22 punten. Na drie wedstrijden hebben de OrangeLions nog steeds geen winst kunnen boeken en slinken de kansen voor de eindronde in Berlijn.

Deel dit bericht op: