OrangeLions buigen pas laat voor Georgië

In een uitverkocht en sfeervol Almere Topsportcentrum hebben de Nederlands basketballers maar nipt verloren van Georgië. De OrangeLions stonden met rust nog voor maar moesten uiteindelijk in de slotfase buigen voor het ervaren Georgië. De Georgiërs moesten winnen om in de race te blijven voor een WK ticket, voor het al uitgeschakelde Nederland stond er niets meer op het spel.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en pakte brutaal de leiding met 11-6. Na de time out van Georgië zetten de bezoekers aan en kwamen weer op voorsprong. Maar de OrangeLions wisten het eerste kwart prima af te sluiten met 19-17. Ook in de tweede helft was het jonge Nederlandse team de ervaren Georgiërs de baas en ging het met een voorsprong van 42-35 de kleedkamers in.

Georgië kwam echter prima uit de kleedkamers en speelde zich terug in de wedstijd. Aan het einde van het derde kwart stond de stand van 62-66 op het scorebord en was de voorsprong van Nederland verdwenen. Maar de OrangeLions vochten zich knap terug tot 71-70. In de laatste 5 minuten konden de OrangeLions net niet aanhaken en slaagde Georgië er in om een klein gaatje te slaan. Na een spannende slotfase gingen de Georgiërs er met de winst van door (80-88).

Deel dit bericht op: