OrangeLions verliest ook laatste duel op EK

Op de laatste speeldag van de poulefase van het EK Basketbal stond er niets meet op het spel voor zowel Nederland als Finland. Voor Nederland was het niet meer mogelijk om de knock-out fase van het toernooi te bereiken en de Finnen waren inmiddels al geplaatst. Toch wilden de OrangeLions niet zonder gewonnen wedstrijd het toernooi verlaten maar NBA speler Markkanen bij de Finnen gooide roet in het eten.

In de laatste 5-tegen-5 interlandwedstrijd van teamcaptain Worthy de Jong van TeamNL nam Markkanen het Finse team op sleeptouw en bouwde de voorsprong in het eerste kwart snel uit tot 15 punten. Met de rust werd die voorsprong nog ver uitgebouwd tot 48-31. Aan het einde van het 3e kwart prijkte zelfs de stand 76-49 op het scoreboard en leek de wedstrijd gespeeld.

De Finnen namen wat gas terug en gaven een aantal spelers rust. Tegen de reservespelers van de Finnen kwam Oranje nog iets terug en werd het uiteindelijk 88-67 voor de Finnen. De OrangeLions konden echter op geen enkel moment een bedreiging vormen voor Finland en het toernooi zat er voor de oranje brigade op.

Deel dit bericht op: